Σφήνα Θήβας:Ας πουν και μια φορά ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες-Ανοικτή επιστολή προς το Δ.Σ. Δήμου Θηβαίων

Το απόγευμα της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θήβας θα κληθεί να γνωμοδοτήσει σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή Ζαγαράς του Ελικώνα, πάνω ακριβώς από τον αρχαιολογικό χώρο της Κοιλάδας των Μουσών.

 Για την συγκεκριμένη περιοχή έχουν πάρει θέση τόσο οι τοπικές κοινωνίες και σύλλογοι με κινητοποιήσεις και ψηφίσματα ενάντια στην αδειοδότηση εγκατάστασης αιολικών πάρκων, όσο και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων που έχει εκφράσει την αντίθεση της επιστημονικής κοινότητας ως προς την εγκατάσταση Α/Γ γύρω από την περιοχή όπου ο Ησίοδος εμπνεύστηκε το έπος της Θεογονίας.

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η δημοτική αρχή της Θήβας όλη την προηγούμενη δεκαετία ψήφιζε υπέρ των εγκαταστάσεων αιολικών πάρκων σε όλα τα βουνά και τις πλαγιές που βρίσκονται στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου, με τα γνωστά αποτελέσματα σε όλους όσους μετακινούνται εντός του νομού Βοιωτίας και κυρίως σε αυτούς που ζουν στα χωριά.

 Ο Δήμος Αλιάρτου ήδη γνωμοδότησε αρνητικά και πλέον το μπαλάκι βρίσκεται στους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Θηβαίων που θα κληθούν να αποφασίσουν αν “θάψουν” κάτω από τις ανεμογεννήτριες των επενδυτών της αρπαχτής, μία τοποθεσία μοναδικής φυσικής ομορφιάς αλλά και μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Η συλλογικότητα της Σφήνας στηρίζει τον αγώνα για ακύρωση των σχεδίων εγκατάστασης Α/Γ στην περιοχή του Ελικώνα αλλά και οπουδήποτε αλλού, καθώς αυτού του είδους τα έργα έχουν αποκλειστικό σκοπό την κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών. Καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους που θα κληθούν να αποφασίσουν μέσω τηλεδιάσκεψης να ψηφίσουν αρνητικά στη γνωμοδότηση για εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην περιοχή Ζαγαρά. 

Ας πουν και μια φορά ΟΧΙ

η Σφήνα 

Σχετικά